El Drac Baluk sots-campió del 1r Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

Els tabalers del Drac Baluk van quedar segons al 1r Concurs Nacional de Tabals Tradicionals, coorganitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i el Ball de Diables d’Alfroja, celebrat a Alforja. El Ball de Diables de Bigues i Riells van ser els guanyadors del certamen, i el Ball de Diables de Granollers van completar el podi. El canaurellenc Eloi Torrents fou considerat el millor tabaler del concurs, i se’n va endur el premi individual, un tabal del Xixo Luthier.

El Concurs és hereu del Concurs de Tabals Tradicional d’Alforja, que va començar al 2013 i en el que al 2015 els balukaires també van quedar en segon lloc, enguany coincidint amb la 5a edició – l’any passat no es va celebrar – ha fet un pas més, guanyant envergadura i potenciant també la categoria infantil.

En la fase final, celebrada al pavelló d’Alforja degut al mal temps, es va gaudir d’una gran mostra de tocs i combinacions dels quatre finalistes, en el que es va respirar una gran esportivitat per part de tots els grups.

Els premis els va anunciar el Conseller a l’Exili Lluís Puig, en una connexió en directe fent de portaveu del jurat.

Diumenge, al Festivitas Bestiarium a Manresa, la Diada de Foc dels Països Catalans (celebrada a Terrassa el 7 d’abril) va quedar finalista dels Premis Best a la categoria de millors iniciatives de les colles de Bestiari de Catalunya.

Així doncs, la Colla del Drac Baluk i Diables de Ca n’Aurell tanquen el seu 25è aniversari havent guanyat el 1r premi del Concurs de Percussió de Sant Cugat en la categoria de toc tradicional; el premi del públic i el 3r lloc del Concurs d’Enceses d’Artesa; i el 2n premi al Concurs Nacional de Tabals Tradicional. Havent fet 18 correfocs arreu del territori, i actuat en places tant significatives com a Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Sant Quintí de Mediona, Castellbisbal i Mallorca. I ja preparen un 2019 de canvis i relleus dins de l’entitat.

Els tabalers amb el trofeu.Els tabalers amb el trofeu.