El Drac Baluk Astharot porta a Terrassa la Diada de Foc dels Països Catalans

La colla terrassenca donarà inici a la celebració del 25è aniversari acompanyada de grups del País Valencià, la Catalunya Nord i les Illes Balears.

El Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell donen el tret de sortida dissabte, 7 d’abril, a la temporada del seu 25è aniversari. I ho faran amb un de les dates més destacades del seu calendari d’enguany: la primera Diada de Foc dels Països Catalans, que reunirà a Terrassa colles d’arreu del territori de parla catalana.

A més dels amfitrions, hi haurà tres grups convidats: la Diabòlica de Morvedre, de Sagunt (Camp de Morvedre, País Valencià), els Diables del Riberal de Bao (Rosselló, Catalunya Nord) i els Boiets de Foc de Vilafranca de Bonany (Mallorca).

Aquesta trobada pretén crear un espai cultural que mostri com la cultura mediterrània del foc ha evolucionat i s’ha adaptat a cada territori, amb les seves particularitats tot i l’element comú. També vol servir per estendre relacions amb entitats que, sovint, es limiten a un àmbit més reduït.

La part central de la diada serà a la tarda, amb una cercavila que arrencarà a les 6 a la plaça del Tint, amb els quatre grups convidats i altres entitats de cultura popular de Terrassa. Aquesta cercavila acabarà al Raval de Montserrat, que serà el punt de sortida del correfoc, que començarà a les nou del vespre i acabarà de nou a la plaça del Tint.

Un cop s’acabi el correfoc, la mateixa plaça acollirà un sopar popular obert a tothom. Els tiquets, amb un preu de 4 euros, es podran comprar a la barra que s’instal·larà a la plaça del Tint. La Diada la tancarà un concert gratuït del conegut cantautor ebrenc Miquel del Roig, protagonista de festes d’arreu del país amb les seves versions crítiques i iròniques de cançons conegudes i tradicionals.

Abans de tot plegat, a les 12 del migdia, al parc de Sant Jordi, la colla celebrarà un homenatge a l’artista canaurellenc Antoni Solans, creador del primer Drac Baluk Astharot l’any 1992. Al llarg del matí també hi haurà, al mateix parc, una mostra d’artesans del món del foc i tallers infantils, tot plegat amb la participació de diverses entitats terrassenques.